Monday, September 18, 2006

Szoval itt vagyunk Rabatban, pontosabban Saleban, ami Rabat iker varosa. Badrnal egy nagyon kedves marokkoi fiunal es csaladjanal lakunk. Bar eloszorre nem volt valami bizalomgerjeszto, mivel a belvarostol vagy fel orara lakik taxival. Es persze este ertunk ide, ugyhogy a kornyek is teljesen kihalt volt, csak a grillsutok almos fustje torte meg a paras levegot. Nos a haz, amiben lakunk, nagyon erdekes igazi tradicionalis marokkoi haz. Nincs furdoszoba es nincs wc, vagyis csak egy pottyantos. Privatszfera, mint olyan itt sem letezik, nemcsak Fekete Afrikaban. Ugyanis kilencen laknak harom szobaban. Egy anyuka, akit az Abi csak Oreg nenenek hiv, meg a nyolc testver. Mi az Anyukaval alszunk egy szobaban... Nagyon kedves, de egy kukkot nem ertunk abbol, amit mond, mert folyekonyan beszel hozzank arabul... Este rogton teaval es a helyi kenyer specialitassal kinaltak, de mar annyira tele voltunk, hogy csak egy szelet nutellas kenyeret tudtunk magunkba tuszkolni. Meg az nap este atmentunk Badr legjobb baratjahoz Hishemhez, a kavezojaba es ott sisaztunk , vizipipa, mama ne aggodj csak almas dohanyt szivanak, es egy jot tancoltunk meg beszelgettunk a ket sraccal.

Masnap reggel otkor volt ebreszto, ugyanis vagy huszor fel le kapcsoltak a villanyt a szobaban a munkaba indulo testverek, jottek; mentek beszelgettek, az ejszkai alvasunk slussz poenja, hogy az agyunk lefele lejtett, ugy kellett falhoz lapulnunk, hogy le ne guruljunk... A delelotti program Hishemmel es Badrral varosnezes, medinak tomkelege, hatalmas muszlim temeto es tereszetesen a plage -strand- Olyan jo meleg volt, hogy az Abival meg uszni is bementunk, oriasi hullamok vagtak a tengerfenekehez... Delutan tovabbi medina latogatas. Este egy nagyon vicces bilard szalonba vittek, aho ismet sisatunk, majd kiderult, hogy a tulaj veletlenul Badr egyik baratja, akinek 600as mercedese van. A meno kocsijaval kivitte a pornepet, az az minket a folyopartra felcsavarta a technot es ott tancoltunk. Az volt csak a baj, hogy az egesz szituacio olyan mesterkelt volt... A tegnap ejszaka hasonlo korulmenyek kozott telt, mint az elso.

Reggel nagyon kinos dolgot vettunk eszre. Mivel a kovetsegekre indultunk, hogy megszerezzuk a vizumokat Maliba, Mauritaniaba es Szenegalba, ezert nyilvanvaloan a vizumdij penzet is magunkkal akartuk volna vinni... Akartuk volna, ha nem hianyozna. De nem csak a penz, hanem egy mp3 lejatso is;
folyt kov....

0 Comments:

Post a Comment

<< Home